miercuri, 6 februarie 2013

Insula Zeilor, Bali

Indonezia
Insula Bali
Insula Bali este una dintre numeroasele atractii turistice ale Indoneziei. Anual, acest loc este vizitat de catre milioane de turisti care isi doresc sa petreaca o vacanta relaxanta. Bali, cunoscuta si sub denumirea de Insula Zeilor sau Paradisul Ingerilor se afla localizata intre insulele Java si Nussa Tenggara.

Relieful sau este predominant montan si alcatuit din vulcanii care au o inaltime de peste 2000 de m, muntele Agung fiind cel mai inalt de pe insula si masoara 3142 m. Insula Bali este înconjurată de recifuri de corali, plaje albe, dar și plaje cu nisip negru. Un alt punct de atractie sunt numeroasele culturi de orez terasate si plajele cu nisip fin care se contrasteaza cu superba padure tropicala.

Contrastul dintre peisajul tropical si vulcanic de o frumusete rar intalnita iti vor lasa impresia ca ai ajuns in paradis.Traditiile conservate de milenii intregi, dar si festivalurile de dans sunt o atractie turistica principala. Arta locala este compusa din sculpturi, picturi si ceremonii inchinate zeitatilor. De asemenea, principalele obiective turistice din Bali sunt: plaja Kuta, tarmul Ulu Watu sau Paradisul Surferilor si Templele Pura (Pura Jagatnatha, dedicat zeului suprem Sang Hyang Widi Wasa, Pura Besakih, situat pe panta Muntelui Agung), Templul Tanah Lot, Tirta Empul.

Plaja Kuta este cea mai celebra locatie din Bali si a fost primul centru turistic din Indonezia care a atras turisti de pe intreg mapamondul. Locul este considerat a fi o adevarata mana cereasca pentru suferii care se aventureaza pe apele involburate din preajma Insulei Kuta.

Bali - Indonezia
De asemenea, cei care nu stiu surf, pot sa dea o raita prin centrele comerciale sau prin magazine pentru a-si achizitiona suveniruri. Insula Bali este celebra si datorita numeroaselor sale temple ale caror vechime dateaza de mii de ani. In anul 1963, cand a erupt vulcanul Agung, lava nu a ajuns pana la temple si datorita acestui eveniment, oamenii au spus ca a fost un miracol si un dar de la zei. De aceea, templele sunt considerate a fi sacre si trebuie respectate cu strictete regulile din interiorul acestora de catre fiecare turist in parte.

Ca activitati pe care le puteti practica sunt: surfingul, scuba divingul, schiul nautic, croaziere si excursii cu submarinul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu