vineri, 12 noiembrie 2010

Marbella, Spania


Marbella este o locatie  de referinta pentru turismul mondial. 

Marea , muntele , traditiile si modernismul  se ragasesc la un loc in acest oras mediteranean, invitand vizitatorii la o ambianta istorica , multiculturala si cosmopolita. Este un oras deschis la progres prin stilul de viata al turistilor si al localnicilor  ce sunt mai mult decat ospitalieri.

In cartierul vechi din Marbella se observa la orice pas amprenta istorica lasata de trecerea timpului. Desi are origini in epoca romana, din anul 1100, s-a instalat o dominatie de origine musulmana ce a transformat vechiul stil roman, prin influentele specifice culturii musulmane.

Zona Marbella este impartita in doua subdiviziuni: Marbella- centrul si San Pedro Alcantara. Locuitorii traiesc in special in orasele invecinate sau in cartiere rezidentiale precum Neva Andalucia si Las Chapas.

Desi este cunoscuta ca statiune turistica pentru plaja, Marbella se intinde intre muntii Sierra Blanca si coasta marii Mediterane, cu plaje de nisipuri fine.  Fiind in apropierea muntilor si a marii, clima este mai rece decat cea mediteraneana, avand ca temperatura medie anuala, 18 grade C.

Turistii nu se bucura numai de plaja si mare! Exista o varietate de institutii culturale ca muzee, galerii , cinematrografe, teatre si tot felul de ativitati de agreement, precum golful sau sporturi acvatice.

Dar Marbella este cunoscuta si pentru viata de noapte, pentru cluburile, barurile si discotecile unde se danseaza pana la rasarit. Aici gasim si celebrul Niki Beach. Marbella este cunoscuta ca una din cele mai deosebite destinatii de vacanta din Europa si totodata una din cele mai scumpe zone. Totusi cu un bilet de avion dus-intors rezervat din timp, catre Malaga si cu un autobuz de acolo, sau de ce nu o masina inchiriata pentru aproximativ 20 euro/zi, puteti avea o vacanta foarte speciala cu un buget normal.

2 comentarii: